Personer och familjer som bor i Stockholm tycks ha ett ovanligt tight schema. Kanske beror det på långa restider till och från arbeten, förskolor och skolor eller kanske något helt annat. När vardagen inte går ihop för en barnfamilj kan det underlätta att få hjälp med barnpassning, något man kan få ganska enkelt i just Stockholm.

Läs mer om två möjliga alternativ och dess för-, och nackdelar här.

”Anlita” någon du känner

Klassikern när man behöver barnpassning är att be någon man känner – kanske ett syskon, en farmor, en morfar eller en granne. Det är en bra lösning för den som behöver barnpassning då och då men det finns både fördelar och nackdelar.

Fördelar

  • Billigt – att anlita någon man känner för barnpassning är billigt, kanske rent av gratis.
  • Barnen känner personen – är det en släkting eller någon annan familjen umgås med så känner barnen redan personen, vilket kan kännas tryggt.

Nackdelar

  • Svårt att vara flexibel – en person man känner har också ett eget liv och det är inte alltid han eller hon kan ställa upp på barnpassningen. Det kan alltså vara svårt att få flexibel och spontan hjälp.
  • Jobbigt att be om hjälp – att be någon man känner om hjälp med barnpassning då och då är sällan ett problem men behöver man hjälp mer regelbundet och ofta kan det kännas jobbigt att fråga.

Anlita ett företag som erbjuder barnpassning i Stockholm

Ett annat alternativ för den som behöver hjälp att ta hand om barnen är att anlita ett företag som erbjuder barnpassning i Stockholm. Fördelar och nackdelar med det listas nedan.

Fördelar

  • Flexibelt – genom att köpa en tjänst med barnpassning behöver man aldrig känna att det blir besvärligt för den som ska passa barnen, som när man frågar någon man känner. Oavsett om man behöver hjälp på morgonen, mitt på dagen eller på kvällen är hjälpen flexibel och anpassas till när den behövs.
  • Skräddarsytt efter behov – En annan fördel med att anlita professionell barnpassning i Stockholm är att hjälpen skräddarsys efter familjens behov.
  • Utbildad personal – företag som erbjuder barnpassning i Stockholm internutbildar sin personal och ger andra utbildningar som är bra att ha när man arbetar med barn – till exempel hjärt-, och lungräddning.

Nackdelar

  • Dyrt – Till nackdelarna med att köpa tjänster inom barnpassning i Stockholm hör att det kostar pengar. Man får dock mycket, och i många fall ovärderlig hjälp för pengarna, och dessutom kan man nyttja RUT-avdraget.