Leasing är inget nytt koncept, det har dock blivit allt mer populärt i Sverige. Anledningen är enkel, när du leasar en bil får du använda den fullt ut samtidigt som du även får många andra förmåner. Du äger dock inte bilen, vilket innebär att du inte får göra precis vad du vill med den eller tids nog sälja den vidare om du vill. Vi går igenom några av anledningarna till att många väljer att leasa bil istället för att köpa begagnad eller ny bil.

De generella villkoren för leasing

För privatleasing av Peugeot i Norrköping, eller annan bilmodell i annan stad, gäller generellt samma saker. Du får använda bilen men på ett begränsat sätt. Du får köra ett visst antal mil per år, kör du mer får du betala en viss kostnad. När uthyrningsperioden är över bör bilens skick vara rimligt. Vissa skavanker är godtagbara men i regel ska bilen vara så väl omhändertagen som möjligt. Om inte så blir det ytterligare kostnader.

Förmåner vid Peugeot leasing i Norrköping

Så länge du kör försiktigt och tar hand om bilen, har koll på hur mycket du får köra och faktiskt läser igenom avtalet kan du ha stor nytta av privatleasing. Förutom att du får en bil kan företaget även inkludera flera praktiska förmåner, från vinterdäck och däckbyte till regelbunden service. Hos vissa ingår även bilförsäkringen, tänk dock på att inte alla företag som erbjuder privatleasing i Norrköping har samma villkor och förmåner. Märker du att du har eller kommer att köra mer än de angivna milen går detta oftast att ändra på. Så länge du har en öppen dialog med bilhandlaren som leasar ut bilen kan du lösa de flesta situationer. För att undvika otrevliga kostnader så bör du kommunicera alla funderingar med din handlare och se vad det är som gäller. Se även vad det är som gäller med leasingavtalet när det går ut. Vilken nyare bil kan du eventuellt få och hur ser priserna ut för andra modeller? Privatleasing av Peugeot i Norrköping är i princip ett lättare sätt att äga en bil.