Ibland händer det oväntade. Du ska iväg till jobbet och halvvägs börjar bilen låta konstigt innan den bestämmer sig för att lägga av helt. Eller så är du utomlands, på en trevlig semester i Spanien, och något händer som tvingar dig köpa en snabb biljett hem. Att låna 10,000 kronor är inga konstigheter. Det finns otaliga situationer när det kan behövas. Det finns även ett flertal alternativ att välja mellan, från kreditkort och SMS-lån till släktingar som gärna lånar ut pengarna. Det är inte alltid roligt att behöva låna från släkt och vänner. Faktum är att de flesta drar sig in i det längsta innan de ber om ett lån från familjen. Detta är inte så konstigt. Ibland är det inte ens aktuellt att fråga. Tursamt nog kan du enkelt låna 10,000 kronor från olika långivare. Det enda som krävs är att ett utdrag från UC eller liknande. Långivaren vill kontrollera att du inte har några betalningsanmärkningar och om det ser bra ut får du pengarna snabbt.

Smålån

Lån på 10 000 kronor anses vara av mindre art. Det är förväntat av dig att lånet betalas tillbaka relativt fort, åtminstone inom ett år. Det innebär i sin tur att du oftast hittar ganska hög ränta på lånet. På så sätt kan de säkerställa att du faktiskt betalar tillbaka snabbt, de är ingen som vill ha ett lån med hög ränta under en längre tidsperiod.

När du behöver pengar snabbt spelar det dock ingen större roll. Det viktiga är att du kan fixa bilen snabbt eller att du kan komma hem från semestern för att lösa en kris så fort som möjligt. Att du sedan behöver betala några hundralappar extra för själva lånet är en mindre detalj. Det viktiga var trots allt vad du kunde lösa tack vare pengarna. Ett tips för dig som vill kunna låna 10,000 kronor snabbt utan att behöva ansöka om ett lån är att ansöka om ett kreditkort. Det är något du kan göra redan idag. Du behöver inte använda kreditkortet förrän det verkligen behövs. De flesta kreditkort har gränser på över 10 000 kronor och du betalar bara för det beloppet som används. Själva räntan kan variera men ibland slipper du räntan helt om du betalar tillbaka pengarna som du använde inom 30 dagar.