Jobbar du för en skola och vill hitta ett bra sätt att förebygga övervikt hos barn samt främja en hälsosam livsstil? Då finns det få produkter som klår en gunga & gungställning till skolgården! Det är nämligen vida känt att barn kan hålla sig aktiva och förbränna en hel del kalorier genom att gunga. Därmed borde dessa produkter vara en stapelvara på varje svensk skolgård.

Dessutom har det även visat sig i studier att det finns ett direkt samband mellan en ökad fysisk aktivitet på skolgården och ett förbättrat beteende i klassrummet. Skolor som köper in en gunga & gungställning till skolgården kan även räkna med att barnen presterar bättre i de olika läroämnena. Detta är med andra ord ytterligare ett gott skäl för skolor att investera i bra lekprodukter till skolgården.

4 fördelar med att köpa en gunga & gungställning till skolgården

Det finns många skäl för en skola att investera i en gunga & gungställning till skolgården:

  • Gungandet utvecklar flera viktiga färdigheter hos barnen. Det har utförts forskning på detta område som har visat att det är viktigt för barn att gunga. Detta då gungningen bidrar till att utveckla deras fysiska, sociala och emotionella färdigheter.
  • Genom att gunga främjas en hälsosam livsstil hos barnet. Gungandet främjar också en hälsosam livsstil och ger barnet en kroppsmedvetenhet genom att han eller hon tvingas använda såväl armar som ben för att gunga fram och tillbaka. Dessutom förbättras även balansen och koordinationen samt andra förmågor hos barnet i samband med gungningen.
  • Barnet tvingas utveckla sin finmotorik på ett effektivt sätt. Ett barn som gungar lär sig vikten av att tajma kraftöverföringen i rörelsen. Dessutom utvecklar han eller hon en finmotorik som är svår att utveckla på andra sätt.
  • Samarbetet mellan barnen utvecklas genom leken. Som om inte ovan nämnda fördelar vore nog främjar gungorna även ett samarbete mellan barnen.

Som du märker finns det väldigt många fördelar med att göra denna typ av investering. Det finns dessutom många olika produkter inom detta segment att välja bland. Därmed kommer du inte ha några som helst svårigheter att hitta den perfekta produkten för just er skolgård!