Att ha en snygg, personlig eller skojig skoltröja är populärt i många klasser. Den blir en del av sammanhållningen när alla bär en likadan och dessutom blir den ett fint minne att ha kvar den dagen klassen splittras. Att beställa en skoltröja, eller klasströja som det också kallas, är väldigt enkelt men det finns anledning att tänka till innan beställningen görs. Nedan följer några bra tips!

Motiv på skoltröja

Att tillsammans i klassen designa en skoltröja är minst lika roligt som att få packa upp och ta på sig den färdiga produkten. Men förutom att det är roligt kan det också vara lite lurigt – man kan nämligen inte trycka vad som helst som motiv. Det mesta är tillåtet men det är viktigt att inte välja motiv eller text som på något vis kan uppfattas som kränkande, vare sig hos någon av dom som ska bära en av tröjorna eller av någon annan.

Har man ett till exempel ett internt skämt i klassen är det klokt att fundera på hur det kan uppfattas av andra. Kanske är det så internt att bara klasskamraterna ser det roliga i det – då kanske är det är läge att välja något annat. För den klass som inte kommer på något eget motiv till sin skoltröja finns ofta färdiga designer att välja bland. Kommer man inte överens om vad som är snyggast, roligast eller mest perfekt så kan man alltid rösta om saken, så att alla blir nöjda och känner att det känns bra att bära tröjan.

Beställningen går inte att ångra

En annan sak att tänka på när det blivit dags för skoltröja är att så fort beställningen gått till tryck så går den inte att ångra. Även detta är en av anledningarna till att man bör vara helt säker på motivet innan man lägger beställningen. Man behöver också samsas om en färg till skoltröjan och vara väldigt noggrann med följande:

  • Att antalet skoltröjor blir rätt
  • Att man beställer rätt antal av dom olika storlekarna som finns att välja bland

Förutom detta så finns även olika modeller att välja på på själva tröjan och man kan bland annat välja på hoodies och vanliga collegetröjor. Tillsammans i klassen har man alltså några saker att fundera på innan man klickar på ”beställ” men därefter är det bara att vänta på att tröjorna dyker upp.