När man ska köpa båt är det många delar man behöver fundera över. Båtar kan vara mycket olika och ha olika egenskaper beroende på modell och motor, och något som påverkar båtens egenskaper mycket är vilket material den är tillverkad av. Aluminiumbåtar blir bara bättre och de fördelar detta material har i jämförelse med sina konkurrenter gör dessa båtar till en mycket god investering. Förutom det uppenbara faktum att en aluminiumbåt är lätt och därför enkel att hantera och transportera finns många fördelar med att ha en aluminiumbåt:

  • Hållbarhet
  • Slitstark
  • Flexibilitet
  • Återvinningsbara
  • Säljs enkelt vidare

Mer hållbar och slitstark

Trots att materialet är lätt är det samtidigt hållbart och starkt. Även om en båt kan åka på en del rejäla smällar kan aluminium tåla väldigt mycket. Vid mindre olyckor eller kraftiga slag mot skrovet påverkas inte aluminiumbåtens styrka. Båten kan få repor eller bucklor men dessa är endast estetiska och påverkar inte funktion eller hållbarhet. Ofta går bucklor enkelt att släta ut genom att man hamrar ut dem. Materialet står sig dessutom bra mot korrosion. Det gör aluminiumbåten till en bra investering som tål mer än båtar av andra material.

Aluminiumbåtar är flexibla och återvinningsbara

Eftersom aluminiumbåtar byggs för hand är de enkla att anpassa efter behov och smak. Materialet är lätt att böja och manipulera för att passa specifika önskemål och tillägg görs enkelt genom att de svetsas fast. Dessutom är aluminium ett material som kan återvinnas utan större problem. En stor del av det aluminium som används idag är faktiskt redan återvänt. Därför kan man se en aluminiumbåt som en god investering för miljön. Materialet behöver inte gå förlorat när båten tjänat klart.

Enkla att sälja vidare

Hållbarheten och flexibiliteten gör att en aluminiumbåt har lång livslängd. Detta gör dem också attraktiva på andrahandsmarknaden, och dessa båtar har ett bra andrahandsvärde i relation till andra typer av båtar. Att de är så flexibla och anpassningsbara gör dessutom att köparen kan förändra båten efter tycke och smak. Det finns många olika personer som använder sig av aluminiumbåtar, både för fritidsbruk och som yrkesbåt. Marknaden är därför stor och det blir enkelt att hitta en köpare.