En dryg timme från Stockholm finner man det anrika Engsholms slott. Det vackra slottet och den stillsamma miljön runt om kring gör platsen till ett perfekt ställe för konferens, oavsett om det är många eller få personer som ska delta. Vistelsen skräddarsys efter behov och önskemål och man får all den hjälp man behöver med både planering och utförande. Dessutom gör man att miljösmart val när man väljer att hålla till på slottet för möte eller konferens, eftersom dom jobbar hårt med hållbara val.

En ovanlig konferens

Engsholms slott har hjälpt till att arrangera konferenser och möten ända sedan 1986 och man kan vänta sig en minst sagt annorlunda upplevelse. För konferenser och möten finns fyra olika hus i olika stilar att välja mellan, beroende på vad som passar bäst för sällskapet. Alla konferensrum är utrustade med den senaste tekniken och har plats för mellan 2–90 personer. Det finns alltså många möjligheter att skapa den känsla man är ute efter och ett av slottets viktigaste mantran är att man ska känna sig hemma i dom olika miljöerna.

Hållbart val

Slottet är Svanen- och KRAV certifierat och arbetar ständigt med hållbara val på flera olika sätt. All el på slottet är grön och man använder sig av både ekologiska och närproducerade varor i den utsträckning som det går. Det egna trädgårdslandet används flitigt och förser köket med goda grönsaker. Sopsortering och minskat matsvinn är två andra punkter man jobbar hårt med ur ett hållbarhetsperspektiv.

Olika mötesmodeller

Olika typer av möten och konferenser kräver olika typer av modeller. Engsholms slott är utvalt av Svenska Möten, som hjälper företag med smarta tips och idéer för att ta fram den modell om passar bäst för ändamålet. Kanske kan walk-and-talk vara något att prova på, där man bollar frågor och funderingar i mindre grupper samtidigt som man promenerar. Tanken bakom denna modell är att man släpper loss fler kreativa tankar ute i det fria än vad man gör annars.

Stämningen på slottet är trevlig och avslappnad. Med den service som finns gällande mat och logi blir vistelsen och konferensen något som deltagarna med stor sannolikhet kommer bära med sig länge. Bokningsförfrågan kan göras direkt på hemsidan, där man också kan läsa fina referenser från tidigare besökare.