Mobilanvändandet kryper sig allt längre ner i åldrarna och många barn har idag sin egen mobil att spela spel, surfa, skicka meddelanden och ringa med. Att betala hundratals kronor för barnens abonnemang kan kännas både dyrt och onödigt och det finns flera fördelar med att välja billiga mobilabonnemang för barn, istället för ”vanliga”. Vet du om att det finns speciella ”barnabonnemang”? Om inte kan du läsa mer om det här, samt hur du hittar dom.

Vad är barnabonnemang?

Det finns ett relativt stort utbud av billiga mobilabonnemang för barn att välja på och det finns ett par saker som skiljer dem mot ”vanliga” abonnemang. Dels är priset rabatterat så att man får en längre kostnad och dels finns en kostnadskontroll. Det innebär att barnet inte kan köpa en massa dyra appar, så som spel, så att kostnaderna drar iväg utan att man som förälder vet om det. Det finns en slags spärr, alternativt ett tak, för detta så att mobiloperatörerna nekar att genomföra dyra köp.

Ett barnabonnemang ser generellt ut såhär:

  • Fria samtal och sms
  • Rabatterade priser
  • Kostnadskontroll, – eller tak

Att tänka på

Det finns många bra mobilabonnemang för barn och dom flesta ger alltså tillgång till samma saker. En sak som kan skilja sig är dock täckningen – och man vill ju att ens barn ska kunna nå en var än han eller hon befinner sig. Mobiloperatörer har ofta en så kallad täckningskarta, där du kan se hur täckningen ser ut i det aktuella området. Kanske har du hittat ett barnabonnemang som känns både bra och billigt, men där täckningen inte är helt 100, och då är det läge att välja ett annat.

Så hittar du billiga mobilabonnemang för barn

Du kan själva söka på nätet efter operatörer som erbjuder billiga mobilabonnemang för barn för att sedan jämföra dessa, eller så kan du göra det enkelt för dig. Det finns nämligen sidor som redan gjort detta – det vill säga att jämföra olika mobiloperatörers abonnemang, vad som ingår i dessa och hur mycket det kostar varje månad.

Du får snabbt en bra bild av vad som kommer att ingå i månadskostnaden, till exempel hur mycket surf, och kan utifrån det välja som är bäst för dig och ditt barn. Billiga mobilabonnemang för barn är inget sämre alternativ och man kan alltid byta om man inte känner sig helt nöjd.