Hästar behöver likt alla andra husdjur och djur som vi människor håller oss med veterinärvård. Därför behöver de också en försäkring som ger ett skydd i händelse av en uppkommen sjukdom eller skada. Men hur hittar man då den bästa hästförsäkringen? Fortsätt att läsa så får du svaret!

Därför behöver du försäkra din häst

Genom att teckna en försäkring för din häst kan du få ett litet skyddsnät mot oväntade veterinärvårdskostnader. Hästar kan nämligen bli sjuka samt skadas i samband med transporter och liknande. Därför är det viktigt att försäkra dem för att få ett skydd mot oväntade och tråkiga händelser. Nedan belyser vi de faktorer som du kan vilja ha i åtanke när du letar efter en sådan försäkring.

3 faktorer att tänka på när du söker efter den bästa hästförsäkringen

När du är på jakt efter den bästa hästförsäkringen för dig och din häst bör du tänka på följande faktorer:

  • Ditt aktuella behov. Ditt behov av en försäkring varierar lite grann beroende på hästen ifråga. Här kommer flera olika faktorer in i beräkningen, såsom hästens användningsområde och värde i rena pengar. Dessutom bör du ta din förmåga att bekosta veterinärvårdskostnader ur egen ficka i beaktande. Om det gäller en förstklassig tävlingshäst behöver du sannolikt teckna en mer omfattande försäkring. Men även ett sällskapsdjur bör försäkras så att du får en ekonomisk krockkudde.
  • Villkoren i försäkringen. Det finns många olika försäkringar att välja mellan där ute. De olika försäkringsbolagen har försäkringar som varierar vad gäller såväl villkor som pris. Därför behöver du ta en noggrann titt på det finstilta i de olika försäkringarna innan du väljer att teckna någon av dem. Kolla framför allt vad som ingår och vad som inte gör det. Se till så att du verkligen förstår reglerna och villkoren för försäkringen.
  • Priset på försäkringen. En annan viktig faktor att ta i beaktande när du letar efter den bästa hästförsäkringen är priset. Priserna varierar nämligen ganska kraftigt och skiljer sig åt beroende på vad de skyddar mot. Även värdet på din häst är en faktor som påverkar priset på försäkringen.