Det finns faktiskt flera olika typer av catering, men främst kanske man tänker på den catering som man som företagare eller privatperson kan beställa till exempelvis en studentfest. I denna text kommer du att läsa mer om catering och hur du kan finna en bra sådan i Lund.

Olika typer av catering i Lund

En definition på catering är att det beskrivs som en näringsverksamhet där mat framställs för en omgående konsumtion på ett annat ställe än där tillverkningen av maten sker. Catering omfattas av Livsmedelslagen och har därför också en kontrollmyndighet. Det finns bland annat en mobil catering, vilket oftast kallas för foodtrucks. Denna form av catering innebär att maten framställs och serveras direkt från ett fordon och är en vanlig syn vid till exempel marknader och konserter. Det finns även catering i Lund som innebär att kocken kommer hem till en privatperson eller företag för att tillaga maten på plats och då erbjuda och servera den omgående därefter.

Och det finns även den vanligt förekommande synen på catering: att maten framställs hos cateringföretaget för att sedan transporteras till valfri lokal, till exempel till en privatpersons hem eller ett kontor på ett företag. Det kan också handla om att maten framställs hos cateringföretaget men som sedan transporteras till en annan restaurang/måltidslokal för att förtäras där. En del cateringföretag erbjuder speciella lokaler som man kan hyra.

Så finner du en bra catering i Lund

Oavsett vilken typ av catering i Lund du önskar dig, kommer du med all säkerhet finna detta i Lund. För att boka en catering till exempel till din studentfest, bröllop eller årsmöte, bör du i tid och i lugn och ro leta upp det företag som erbjuder catering i Lund och som passar dina behov bäst.

För att finna detta företag bör du inte nöja dig med det första bästa, utan undersöka och kontakta flera företag. Du bör ställa frågor och ta referenser som du kan ta vidare kontakt med. När man anlitar ett cateringföretag innebär det ofta att det är en stor tillställning som man vill fira eller på annat sätt hylla, och det vore ju väldigt tråkigt om det inte blev så bra som du hade önskat utifrån faktorer som du kanske hade kunnat påverka i valet av catering i Lund.