Håller din gamla kärra på att “dö” ännu en gång och du känner att det börjar bli dags att skaffa en ny bil? I sådana fall kanske du undrar huruvida det vore mest fördelaktigt att köpa eller leasa den nya bilen? Här avslöjar vi när Peugeot privatleasing i Eskilstuna är att föredra framför att investera i ett sprillans nytt fordon.

Skillnaden mellan att köpa och leasa bil

Köpet av en bil är troligtvis ett av de största köpen du kommer att göra under din livstid, vid sidan av att köpa en bostad. Det är därför viktigt att vara öppen för alla tillgängliga alternativ när det kommer till köp och finansiering av det nya fordonet. Såväl leasing som att köpa en bil med egna pengar har sina för- och nackdelar, på samma sätt som det kan vara såväl fördelaktigt som inte att köpa respektive hyra en bostad. På ett område skiljer sig dock de bägge alternativen till fördel för Peugeot privatleasing i Eskilstuna: du får en ny bil uppemot vartannat år och behöver inte krångla med att försöka sälja vidare bilen när det är dags att byta upp sig. Du lämnar helt enkelt över nycklarna till leasingfirman och hämtar i samma veva ut din nya kärra.

När du köper en bil av egen kraft gör du istället en investering. Du investerar i fordonet och äger det till fullo så snart du har betalat av lånet på det. Bilen är då din och du kan göra vad du vill med den, inklusive att sälja den, byta in den eller skänka bort den. Att byta in den är ofta att föredra om du har tänkt köpa en ny bil och vill spara en liten slant.

Detta kan du inte göra med din Peugeot vid privatleasing i Eskilstuna

Om du väljer att köpa din Peugeot genom privatleasing i Eskilstuna kommer du inte kunna modifiera din bil på något sätt. Du kan med andra ord inte till exempel montera en dragkrok på bilen utan att först tillfråga leasingfirman. Du behöver dessutom betala extra för ytterligare mil utöver avtalat. Detta till trots är ofta privatleasing att föredra framför att köpa en bil med egna pengar.