Genom att installera ett plugin (DHL WooCommerce) på en E-handel kan fraktsedlar automatiskt skapas direkt när kunden lägger sin order. Ett plugin som därmed underlättar logistiken betydligt och därmed kan frigöra tid till annat än administration och logistik.

Skapa fraktsedlar automatiskt

En av de vanligaste E-handelslösningarna är WooCommerce som är ett plugin till WordPress. Via detta plugin kan artiklar enkelt läggas in, ordrar hanteras och olika betalningsalternativ integreras. Ett plugin som kan förenkla administrationen ytterligare är DHL WooCommerce. När en kund har lagt en beställning skickas alla uppgifter kring beställningen och kunden automatiskt till Unifaun där en fraktsedel skapas utifrån de inställningar som skapats. Det kan exempelvis innebära att en fraktsedel skapas per produkt eller att alla ska samfraktas.

Manuell eller automatisk synkronisering

I mjukvaran går det att välja på en rad inställningar. Bland annat går det att ange om synkronisering ska ske automatiskt eller manuellt samt om mottagaren ska bli aviserad via SMS eller mail.

Installera och hantera DHL WooCommerce

För att kunna installera och använda DHL WooCommerce krävs:

  • PHP version på 5.6 eller senare (Kontakta webbhotell vid frågor)
  • WooCommerce installation inom E-handeln
  • Konto hos Unifaun då inloggningsuppgifter används i detta plugin
  • Tillgång till Unifaun API. Kontakta dem för uppgifter

API-nyckel behövs för att den data som samlas in via E-handeln ska kunna sändas till mjukvaran. En eventuell månadskostnad kan uppstå vid denna service.

Printa via Unifaun

De fraktsedlar som automatiskt skapas skrivs sedan enkelt ut via Unifaun. Det är även möjligt att koppla flera transportörer till mjukvaran. Därmed går det att välja vilken transportör som ska frakta de olika paketen. Logga in på Unifaun och skriv ut aktuella fraktsedlar och paketera beställningarna. På detta sätt kan tiden det tar att skapa fraktsedlar minimeras och tid läggas på annat inom verksamheten.

Installation – Själv eller via hjälp

Att installera DHL WooCommerce är mycket enkelt och tar inte mer än 15 minuter. För den som känner sig osäker kan hjälpen köpas in från de företag som marknadsför denna tjänst. Men med tydliga instruktioner på hemsidan bör det räcka med en person som tidigare har installerat plugin på WordPress. När pluginet är installerat är nästa steg att aktivera det och därefter ange API-nyckeln. En nyckel som kan beställas och distribueras via mail.