Parrådgivning är för alla som har stora eller små problem i sin parrelation. I Täby finns subventionerad familjerådgivning via kommunen eller så söker ni parrådgivning på annat håll.

Om ni har mycket eller stora konflikter i er parrelation kan det vara en god idé att söka parrådgivning i Täby. Alla kommuner i Sverige ska erbjuda familjerådgivning enligt socialtjänstlagen. Familjerådgivning vänder sig till er som har svårigheter i era nära relationer. Det är inte alltid så lätt att få det att funka, i en parrelation är det många faktorer som ska fungera mellan två människor. I Täby kan ni söka parrådgivning för att komma vidare och förbi problem och konflikter och utvecklas som par och människor. Om ni söker familjerådgivning via kommunen så har du rätt till upp emot fem besök som är subventionerade och kostar 350 kronor per besök.

Parrådgivning kan lösa era problem

Många känner kanske igen känslan att det är omöjligt att lösa ett problem och hopplösheten i känslan att det inte finns några lösningar för att få relationen att funka. Många som lever i en parrelation har varit där, det är extremt vanligt med både kriser och att man kört fast i gamla hjulspår. Det viktiga är att ni söker hjälp. I Täby finns parrådgivning för er som vill lösa problem och konflikter i er relation. Ni får då råd och stöd av en utomstående med objektiv blick på er relation. Det kan vara en person som är utbildad inom familjeterapi eller som är socionom, beteendevetare eller legitimerad terapeut eller psykolog. Även sexologi finns med inom området. Många som söker parrådgivning vill prata om saker som att känslorna för varandra har svalnat, sexlivet har mattats av eller att någon i relationen har varit otrogen. Man söker även parrådgivning när man funderar på att gå skilda vägar eller när man redan gått skilda vägar men har svårt att få samarbetet som skilda (med barn) att fungera. Många par som söker parrådgivning i Täby vill även prata om att det är svårt att prata med och förstå varandra. Kommunikationssvårigheter och problem med att förstå varandra är extremt vanligt. Alla som ger parrådgivning har tystnadsplikt, sekretess råder, och det förs sällan journaler.