Att sälja guld kan vara ett bra sätt att snabbt få tag på lite extra slantar. Det är dock enklare sagt än gjort att göra en riktigt bra affär. Det finns nämligen många handlare att välja bland som allesammans köper och säljer föremål i denna ädelmetall. Men det är långt ifrån säkert att de ger dig ett bra pris för dina smycken.

Dessutom kan det vara en tidsödande process att försöka sälja dina guldsmycken till ett bra pris på exempelvis Blocket. Du vill få ett bra pris på dina smycken men samtidigt inte vänta en evighet på en affär att gå i lås. Därför tipsar vi dig här om hur du kan gå tillväga för att sälja guld till ett bra pris utan att behöva vänta alltför länge!

Bäst att sälja guld när efterfrågan är som högst

Detta är tre enkla regler att förhålla dig till när du handlar med guldföremål:

  • Fundera på när det är rätt tillfälle att sälja guld. Tillgång och efterfrågan är ett förhållande som är en viktig faktor att ha i åtanke när du ska köpa eller sälja tillgångar. Detta gäller för såväl aktier som säljs på börsen som när du ska handla med värdefulla föremål av olika slag. Guld är en ädelmetall som det ofta är stor efterfrågan på när ekonomin skakar till lite grann. Detta då guldet ses som en trygg hamn att segla in i för att vänta ut den ekonomiska stormen. Därför bör du överväga att avyttra dina guldföremål när efterfrågan på guldet är som högst.
  • Få ditt guld värderat. Du kan bilda dig själv en egen uppfattning om hur mycket ditt guld är värt. Men det bästa sättet att få reda på detta är att låta ett proffs värdera dina föremål. Detta kan du ofta göra kostnadsfritt hos de företag som handlar med guldföremål. Huruvida du sedan väljer att sälja till dem eller inte är helt upp till dig!
  • Var inte rädd för att förhandla. Vi svenskar gillar som bekant inte att pruta och förhandla. Men du bör inte vara rädd för att göra detta. Försök gärna att få lite mer pengar för dina guldsmycken än vad du erbjuds. Det värsta som kan hända är att du får ett nej.