Behöver du anlita en eventbyrå i Stockholm? Det är landets största stad, och en stor del av svenska eventbyråer är baserade just här. Men vad kan de egentligen göra för dig och/eller ditt företag? I den här texten berättar vi mer.

Digitala evenemang

På senare tid har det blivit väldigt vanligt med digitala och virtuella event på grund av pandemin. För många byråer har arbetssättet förändrats en hel del, med många som satsar på virtuellt innehåll.

En eventbyrå i Stockholm vi tittar på gör till exempel följande för sina kunder:

  • Förpackar och skapar content för en livesändning
  • Evenemangsprofilernas grafiska formgivning och produktion av densamma
  • Filmklipp att använda medan evenemanget pågår, samt före och efter
  • Tillhandahåller goda virtuella platser för till exempel utbildning, konferenser och mässor

För att kunna göra det har denna byrå resurser som till exempel moderatorer, projektledare, innehållsproducenter och konceptutvecklare. De märks att de satsar mycket på höga produktionsvärden och att allting ska se riktigt professionellt ut.

Vanligt att eventbyrå i Stockholm hyr ut studios

Det är även vanligt att en eventbyrå i Stockholm hyr ut studios. Här kan de själva välja hur mycket de vill ha hjälp med produktionen – om den ska vara fullständig och komplett, eller om de kanske vill göra vissa delar själva.

Genom dem kan du till exempel hyra en studio med ett stort och högt studiobord som lämpar sig väl för format så som föreläsningar, presentationer och debatter. Det går också att hyra en lounge som är mer lämpad för intervjuer och diskussioner, med en lite mer ledig och avslappnad miljö.

Ska ansvara för event

Eventbyråer generellt, har som regel till uppgift att ansvara för evenemang. Det innebär inte nödvändigtvis att de genomför hela eventet från början till slut, utan allt sker i samråd med kunden. Kanske vill kunden ordna delar av händelsen på egen hand, och önskar att byrån ska ordna med de saker som hon eller han inte kan.

Samtidigt bör det nämnas att olika byråer ofta har lite olika profiler. Den eventbyrå i Stockholm som vi skriver om i början av den här texten har ett tydligt fokus på digitalt och virtuellt innehåll. Andra byråer kan vara mer fokuserade på att ordna galor och privata fester. Olika profiler, helt enkelt.