För den som köper städtjänster från en städfirma för första gången kan det finnas en hel del frågor. Behövs till exempel några förberedelser och måste några särskilda städprodukter finnas i hemmet? Nedan följer fler vanliga frågor med tillhörande svar, där svaren är hämtade från en städfirma i Göteborg.

Städ och liknande uppdrag finns att boka hos sverigeco.se.

Vanliga frågor om städtjänster – med svar från städfirma i Göteborg

Det är vanligt att det dyker upp frågor när en städfirma anlitas för första gången. Svaren på frågorna kan förstås skilja sig mellan olika firmor och svaren nedan är hämtade från en städfirma och kan alltså skilja mot andra.

Behöver det finnas något speciellt städmaterial i hemmet inför städningen?
Vanligaste är att inte något städmaterial- eller produkter behöver finnas i hemmet. Firman som utför tjänsten tar själva med allt nödvändigt material som behövs för att genomföra städningen – alltifrån dammsugare till rengöringsmedel.

Behövs några speciella förberedelser? 
Det finns inga krav på förberedelser men för att få ut så mycket som möjligt av tjänsten är det bra att plocka bort leksaker, kläder och annat från golven innan firman anländer till bostaden.

Behöver någon vara hemma när tjänsten utförs?
Dom flesta som anlitar en städfirma i Göteborg är inte hemma när städningen utförs. Det vanligaste är att tjänsterna utförs under dagtid då många är på jobb och liknande. Dock är det helt okej att vara hemma under tiden för den som vill det.

Flyttas möbler under städningen?
Just denna städfirma i Göteborg flyttar inte på några möbler, eftersom det riskerar att repa golven eller skada möblerna. Däremot städas alla ytor som går att komma åt – även under möbler.

Vilka tjänster finns för privatpersoner?
Denna städfirma erbjuder flera olika tjänster för privatpersoner. Tjänsterna kallas för hemstädning, storstädning och flyttstädning. Hemstädning kan köpas löpande eller som ”engångsstäd” och det går att ordna med tilläggstjänster så som:

  • Fönsterputsning
  • Tvätthantering
  • Gräsklippning

Hur mycket kostar det?

Hur mycket det kostar att få tjänsterna utförda beror dels på vilken tjänst som väljs, dels beroende på hur stor bostaden / ytan som ska städas är. En engångsstädning i en 200 kvm stor bostad med två badrum kostar till exempel ca 1 400 kr efter RUT-avdrag.

Väljs samma tjänst men där den utförs veckovis i stället för som engångstjänst hamnar priset på ca 1100 kr per städning.