Är du i behov av en plåtslagare i Göteborg? Det går att hitta flera erfarna och kunniga i branschen. En plåtslagares främsta uppgift är att klä byggnader med plåttak eller fasader med plåt. Vilken plåt som används varierar stort. Exempelvis kan en plåtslagare i Göteborg sätta ett koppartak på en kulturhistorisk kyrka, eller klä en sportarena. Det finns alltså alla typer av arbeten inom branschen plåtslageri. För dig som är intresserad av att kanske bli plåtslagare finns goda jobbmöjligheter. Du måste gilla att arbeta på höga höjder eftersom många av jobben sker på just tak. Men det är inte bara takläggning som ingår i plåtslagarens roll. Tvärtom befinner man sig minst halva tiden inne på fabriken där man bearbetar plåten.

Så bearbetas plåten

Innan man kan börja klä in fasader eller tak i plåt behöver plåten först bearbetas på fabriken. Processen påminner lite om mönsterkonstruktion eftersom man både klipper, bockar och mäter ut plåten så att den passar perfekt för det ändamål den är ämnad för. Ett kyrktorn behöver exempelvis en plåt som är figurformad för just den formen. Samma sak gäller för ett sluttande tak på en villa. Även om plåtslagare kan använda olika sorters maskiner är hederliga verktyg som klubba, hammare och tång vanliga instrument. Detta är ett klassiskt hantverksyrke som passar dig som älskar att arbeta med händerna. För den som arbetar inom branschen är kreativitet otroligt viktigt eftersom såväl estetik som fungerande funktion är viktiga delar i arbetet. Därtill är det viktigt att man kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Det är väldigt vanligt inom yrkesroller som bland annat plåtslagare, snickare, målare och liknande, att arbeta tillsammans. Ofta med helt nya människor. Det kan komma in byggnadsprojekt där många olika yrkesgrupper måste samarbeta och arbeta ihop för att klara av projektet.

Bra lön och arbetsmöjligheter

Eftersom plåtslagare i Göteborg är ett yrke som är extremt eftertraktat kan du som är utbildad se fram emot såväl bra lön som bra uppdrag. Efter utbildning och ett par års erfarenhet av branschen kan du räkna med en månadsinkomst på cirka 30 000 kronor. Ansök redan idag och påbörja din resa mot plåtslageri!