Att köpa rätt herrcykel

Funderar du på att börja pendla till jobbet? Eller vill du lägga till lite på gymträningen genom att cykla dit och tillbaka i hög fart? Att köpa rätt herrcykel är inte alltid särskilt lätt. Det kräver att man vet ungefär vad man är ute efter. De flesta har någorlunda koll på vad det är för cykel de söker. Åtminstone har man nog ett hum om ifall det är en racercykel eller en herrcykel med korg där fram man bör ha.

Hur ska du använda en klassisk herrcykel?

Det här är den första frågan du bör svara på. Hur, var och när du ska cykla är avgörande för vilken cykeltyp det är som passar dig allra bäst.

För dig som vill använda herrcykeln vardagen

För dig som vill kunna cykla ner till affären ibland, eller kanske till en vän, gör troligtvis bäst i att köpa en klassisk herrcykel av standardmodell. Dessa går ofta att hitta till ett ganska billigt pris, och då inte sällan med mycket kvalitet och cykel för pengarna. Titta på priserna hos ett varuhus nära dig, och du bör definitivt kunna hitta någon modell som du gillar.

För dig som vill åka fort

Om du gillar att åka fort, är det kanske en racercykel som passar dig allra bäst. Man behöver inte ha någon ambition att vinna tävlingar eller slå några rekord, bara för att man köper en racercykel. Många intresserade uppskattar känslan av att ljudlöst susa fram i väldigt hög fart. Något som är viktigt att känna till är att dessa cyklar knappast passar bra för att köra i terräng med. Hjulen är smala och små ändringar i underlaget på vägen kan kännas ganska mycket i kroppen.

För dig som köra herrcykel i terräng

För dig som vill kunna cykla överallt är en mountainbike ett bra val. Den är tillverkad för att tåla ganska tuffa underlag, men går givetvis bra att köra även på asfalt, om du vill ta den till jobbet eller träningen. Dock finns det sällan packningsmöjligheter på mountainbikes. Du som vill ha en pakethållare får istället köra på en klassisk herrcykel.