Vad är viktigt att tänka på inför att catering beställs? Nedan presenteras några av de tips som restauranger i Stockholm ger till sina kunder:

Porslin – Vad ska användas, vem har ansvar?

En stor skillnad mellan att gå på restaurang och att beställa catering är hantering av porslinet. Att beställa maten till ett bröllop eller till en annan fest är bekvämt – men ännu mer bekvämt blir det om även porslinet hanteras av restaurangen.

  • Är pappers- och plastbestick ett alternativ?
  • Ska restaurangen lämna och hämta porslinet?
  • Ska beställaren själv stå för porslin och disk?

Allergier och alternativ kost

Om hela sällskapet går på restaurang tillsammans kan alla välja det de själva vill ha. Med catering blir det ett smalare utbud. Är det specifika gäster bjudna kan dessa tillfrågas gällande eventuella allergier och specialkost. Är det däremot en öppen tillställning är det viktigt att i alla fall ta hänsyn till de vanligaste alternativen:

  • Vegetariskt
  • Veganskt
  • Laktosfritt
  • Sockerfritt (framförallt efterrätt)

Boka catering i Stockholm i god tid

Som inom alla branscher finns det mer eller mindre populära företag. De som har fått höga omdömen av tidigare kunder brukar vara uppbokade långt i förväg. De som önskar en speciell restaurang bör helt enkelt boka dem någon månad innan. Det gäller inte minst för bröllop och stora event.

Välj en enda firma – för all service

Många företag som erbjuder catering i Stockholm har ett brett utbud av tjänster. Det handlar alltså inte enbart om att leverera mat och eventuellt porslin. Se över vilken hjälp som önskas och välj sedan ett företag som kan ordna med så många olika punkter som möjligt. Att behöva hyra stolar och bord från ett företag, porslin från ett annat, partytält från ett tredje och sedan catering från ett fjärde – är det smidigt?

Skapa ett tidsschema

Att skapa ett tidsschema underlättar för hela arbetsflödet. Exempelvis är det viktigt att veta när maten förväntas serveras och när maten i detta fall förväntas levereras. Ett schema som visar vad som händer, när det händer och vem som är ansvarig. Självklart är det stor skillnad på om catering ska beställas till en liten privat fest med 15 gäster eller en bröllopsfest med 150 gäster.

Källor:
Flera restauranger i Stockholm som på sina hemsidor presenterar listor på ”Att tänka på” inför catering.