Hur du blir av med ditt piano

Stockholm: Har ni ett gammalt piano som bara står och tar plats i hemmet? Sälj det, ge bort det eller ska det köras till återvinningen? Här är lösningarna för dig som bor i Stockholm. Det är tungt, svårt att flytta och kan lätt resultera i snedlyft. Ett pianolyft är inte något som vem som helst klarar av. Så hur ska ni bli av med ert piano? Nedan följer ett par tips och fler hittar genom att klicka här.

Kan second-hand butiken ta det?

Många second-hand butiker i Stockholm kommer gratis hem till privatpersoner och företag för att hämta möbler, kläder och prylar som de kan sälja i sina butiker. Problemet är att de flesta inte hämtar pianon. Det är för stort och otympligt att hantera. Men det skadar inte att fråga…

Sälj det

Andra alternativet är att sälja det. Är det i gott skick går det att få en mindre slant för en piano. Det ska däremot vara i mycket gott skick för att andrahandsvärdet ska vara högt. Annonsen kan lägga ut på Blocket eller andra köp-och-sälj-sidor. Men hör även efter i bekantskapskretsen eller lägg ut på Facebook. Har ni själv släpvagn och verktygen som krävs för att utföra en pianoflytt kan till och med flytten ingå i priset. Det bör genast skapa fler spekulanter.

Ge bort det

Bland de som säljer piano i Stockholm via Blocket är det många som ger bort dem gratis. Man är beredd att betala annonskostnaden och sedan ge bort pianot – bara någon annan bär bort det. Det påvisar att just att en pianoflytt är så krånglig att man är beredd att betala för att bli av med det.

Magasinera och behåll

Vill ni egentligen ha kvar pianot men inte har plats just nu? Ett alternativ kan vara att ställa det i ett magasineringsförråd som både är varmt och fuktfritt. I Stockholm finns flera företag som erbjuder magasin och flera av dessa har samarbete med flyttfirmor som genomför själva pianolyftet. Om det är sedan är värt det är en annan fråga.

Man får räkna med att enkelt pianolyft kostar 1200 – 1500 kr. Är det trappor eller andra svårigheter kommer priset gå upp. Är det värt att betala för både pianoflytt och magasinering för att sedan kanske använda det i framtiden? Det bör bli billigare att ge bort det eller sälja och köpa nytt den dagen man önskar ha ett piano.

Släng det

Montera ner de i mindre bitar och åk några vändor till återvinningen. Lätt är det inte men med rätt teknik och verktyg så är det möjligt att i alla fall få isär det till ett par bitar.