När man använder profilprodukter så är det mycket viktigt med timing, detsamma gäller så klart för all kommunikation. Det innebär att man ska ge rätt produkt vid rätt tillfälle. Man ska tänka igenom vem mottagaren är och vad man vill förmedla med sin produkt. Det finns olika profilprodukter att välja på när man vill ge bort en gåva till sin personal eller sina kunder. Hittar man rätt produkt till sina kunder så är det ett utmärkt sätt att marknadsföra ditt företag på. Man kan marknadsföra sin logo, namnet på företaget eller ett annat budskap som man vill få fram. Det sistnämnda kallas ibland för slogan eller för företagets signatur.

Var kan man beställa profilprodukter?

Det finns tryckerier som erbjuder profilprodukter men också många andra företag. På internet kan du designa dina egna profilprodukter och sedan beställa dem direkt från hemsidan. Försök att hitta ett företag som har ett brett utbud på olika profilprodukter för alla tillfällen. De bör till exempel erbjuda reflexer, golfbollar, kundvagnspoletter, pennor och vattenflaskor med mera. Alla dessa produkter går att profileras med en logotype eller text. De bör också ha en del lite dyrare produkter som till exempel en glasvas som man kan ge i julklapp till sina kunder. Oavsett hur dyra profilprodukter du än väljer så är det ett ganska kostnadseffektivt sätt att skapa en långsiktig relation till kunder och anställda.

Vad tycker mina kunder om profilprodukter?

Era kunder kommer att älska era profilprodukter! Alla blir glada för en liten present och kunderna kommer garanterat associera er till positiva värden. De flesta kunder kommer att spara och använda produkten och sprida er logo eller budskap vidare. Er exponering mot målgruppen kommer att stärkas. Detta gäller förutsatt att ni har valt rätt produkt. De flesta människor gillar inte onödiga saker som bara står i ett hörn och dammar och tar plats. Därför är det viktigt att ni väljer rätt profilprodukter som passar ert företag.

Passar profilprodukter på idrottsevent?

Profilprodukter passar utmärkt på olika idrottsevent. De drar ofta till sig många deltagare och åskådare. Det passar inte att ge bort paraply för de tar helt enkelt för stor plats. Dessutom kan deltagarna inte springa runt och bära på ett stort paraply. Då kan det kan vara smartare att till exempel ge bort en vattenflaska eller ett mobilband att sätta runt armen. Ofta är det populärt att ge profilprodukter vid start och målgång. Många företag delar ut små goodie bags efter avklarat lopp som en liten belöning,