Oavsett om man driver en butik, en restaurang, ett bygg- eller industriföretag eller om kan har en verksamhet som drivs på ett helt vanligt kontor kan det vara en bra idé att sätta upp övervakningskameror. Securitas Direct är ett av företagen som erbjuder helhetslösningar när det kommer till just kameraövervakning och man kan få sina tillgångar under uppsyn både i inom- och utomhusmiljö – dygnet runt. Det skapar trygghet på arbetsplatsen, kanske främst när man inte vistas där själv, och det är en bra investering oavsett vilken typ av företag man har.

Varför kameraövervakning?

Att sätta upp kameror i och utanför sina företagslokaler kan till en början kännas lite onödigt för många. Har man däremot blivit utsatt för brott, till exempel inbrott eller skadegörelse, vet man förmodligen att det hade varit ovärderligt om det hade funnits kameror på plats precis vid det tillfället då det ägde rum.

För det första kanske det inte hade hänt alls men om det hade gjort det trots kameror hade man snabbt kunnat skicka hjälp till platsen för att avvärja situationen. En gärningsman hade med stor sannolikhet blivit gripen på platsen eller åtminstone i närheten. Har man ingen kameraövervakning finns det inget som hindrar tjuven från att ta för dig av det som finns för att sedan försvinna från platsen.

Flexibla och moderna lösningar

Securitas Direct är ett mångsidigt företag när det kommer till larm och kameraövervakning. Det finns flera olika lösningar som passar för olika miljöer och olika verksamheter. Många av alternativen innebär till exempel att kamerorna är kopplade till deras egen larmcentral i realtid, vilket gör att dom redan när ett inbrott eller en skadegörelse upptäcks kan vidta åtgärder. Givetvis skickas hjälp till platsen omedelbart men operatören på larmcentralen kan även via dom moderna kamerornas högtalarfunktion prata direkt med förövaren.

Larm och kameror från Securitas Direct kan som sagt kombineras på flera olika sätt för att lösningen ska bli så effektiv som möjligt. Man får hjälp med både rådgivning och installation men även med service om det skulle uppstå några problem när systemet väl är på plats. Man är garanterad att hjälp kommer snabbt om det värsta tänkbara skulle hända och i och med det kan man alltid känns sig lugn och trygg när man går hem för dagen.