En av de svåraste delarna av att beräkna kostnaden för en badrumsrenovering i Stockholm är att ta hänsyn till de olika beståndsdelarna. Vissa betraktar nämligen en renovering som mer att man slänger på ett nytt lager färg, byter ut duschhuvudet och duschgardinen samt sätter in ett nytt handfat. Andra menar istället att allt detta ska göras inklusive att såväl byta ut toalett och badkar som att riva ut golv och ytskikt samt totalrenovera hela badrummet.

Därmed varierar också kostnaden för en renovering av badrummet en hel del beroende på vad som faktiskt ska göras. Därför är spannet mellan en lite billigare renovering och en betydligt dyrare sådan relativt stort. Dessutom påverkar de materialval som görs under projektets gång den slutgiltiga kostnaden en hel del. Detta gör också att det är svårt att säga vad som är en rimlig budget för ett projekt av detta slag.

Mixa och matcha material till din badrumsrenovering i Stockholm

Möjligheterna när det kommer till pris och kvalitet är många. De två tips som vi vill dela med oss av är att du bör:

  • Välja rätt prissegment för dig. Du kan till exempel lägga vantarna på ganska billiga badrumsprodukter i din lokala butik eller på nätet. Samtidigt finns det lite dyrare butiker som säljer betydligt finare sådana produkter. Som om inte detta vore nog finns det även vissa aktörer som placerar sig någonstans mellan dessa bägge extremer när det kommer till kvalitet och prisklass.
  • Ha i åtanke att du kan mixa och matcha. Du har därmed en hel del olika valmöjligheter att ta ställning till när du har tänkt att genomföra en badrumsrenovering i Stockholm. Värt att notera är dock att du kan blanda billigare och dyrare badrumsprodukter om du så önskar. Till exempel skulle du potentiellt sett kunna förälska dig i ett vackert, lite dyrare handfat men kanske kan tänka dig att välja ett budgetalternativ när du ska inhandla kakel och klinkers.

Dessa är de olika faktorer som du behöver ta hänsyn till. Du börjar ju trots allt från noll när det kommer till prisbilden. Utifrån de olika val som du gör kan du sedan påverka i vilken riktning prisbilden ska gå – budget, den gyllene medelvägen eller premium. När du gör detta val bör du såklart ta hänsyn till vad du vill ha och vad du har råd med.