Så hittar du lediga kontor och lokaler

Karlstad: Svårt att hitta lediga lokaler i Karlstad? Då kanske du söker på fel ställe. Det är inte bara de stora fastighetsbolagen som man kan kontakta för att hitta de lediga och passande lokalerna.

De stora fastighetsföretagen är en bra början

Börja med att kontakta de stora fastighetsföretagen och berätta vilket behov du har av lediga lokaler i Karlstad.  Dessa företag har stora fastighetsbestånd och detta inte minst i centrala delarna av staden. Många gånger kan de lösa problemet och få fram passande lokaler inom kort.

Dessa brukar även annonsera sina lediga lokaler på stora webbportaler som listar lokaler och kontor. I likhet med hur Hemnet är den självklara vägen för privatpersoner att marknadsföra och sälja sin bostad finns det portaler som marknadsför hyresobjekt för företag. I detta fall är det alltså företag som hyr ut till företag. Genom att söka av dessa webbportaler får man relativt snabbt en översyn över vad som finns tillgängligt.

Karlstad Kommun visar ledig mark och lokaler

Även Karlstad Kommun hjälper företagare att etablera sig i staden. Via hemsidan går det att se ledig mark och lediga lokaler i Karlstad, Grums, Kil och Forshaga. Man har valt att ta med kransorterna eftersom det för vissa företag inte är primärt viktigt att ligga precis i Karlstad. Beroende på verksamhet kan det viktig bara vara att ha närhet till staden även om man inte måste ha verksamheten, eller lokalerna, där. Kanske är det till och med möjligt att ha företaget i Örebro eller annan stad inom ett lite större avstånd?

Här går det även att filtrera fram olika fastighetsägare och gällande utbud. Välj exempelvis att enbart se lediga lokaler i Karlstad, ledig mark i Vålberg eller tomter inom handel som är till salu i Väse.

Nyinflyttat företag kan få viss hjälp

Ska ditt företag flytta till Karlstad från annan stad? Vill du ha hjälp med att hitta lokaler och lokala fastighetsbolag kan kommunen kontaktas. I vissa fall kan de hjälpa till med etablering. Det gäller inte minst om företaget vill köpa byggnadsklar mark. I annat fall kan de hjälpa till med att tipsa om olika fastighetsbolag i staden. Passa gärna på att fråga om företagsnätverk som kan hjälpa företaget att snabbare etablera sig i en ny stad.