Ska du flytta till ett nytt boende i Luleå? Här kommer några tips att tänka på vid val av flyttfirma, så du väljer en som passar dig!

Vad i flytten behöver du hjälp med?

En flytt innebär inte bara själva transporten av bohaget till den nya bostaden utan det finns flera olika saker som ska göras innan själva lasset går. Tänk över vad dina behov är, din budget och vad du behöver hjälp med.

  • Packning – Behöver du hjälp med att packa ner alla saker i kartonger så leta efter en flyttfirma som kan göra det åt dig.
  • Montera ner möbler – Har du svårigheter med att själv ta isär till exempel sängar, bokhyllor och andra möbler så sök efter en flyttfirma som även gör sådant. Kan de även erbjuda att sätta ihop möblerna igen i nya bostaden är ju det också ett plus i kanten.
  • Emballage – Har du ömtåliga saker som behöver emballage och packas varsamt? Fråga om de har material och erfarenhet av att göra även sånt för att minska risken att saker går sönder i flytten.
  • Städning – Vill du även ha hjälp med städning? Det finns flyttfirmor som även erbjuder sådana tilläggstjänster. Fördelen med det är att du slipper ha kontakt med flera olika företag utan kan fokusera på en kontakt.
  • Förvaring – Står du utan boende en tid eller flyttar till en mindre bostad i Luleå kan vissa firmor erbjuda magasinering av bohaget.

Så väljer du rätt flyttfirma i Luleå

När du kommit fram till vad dina behov av hjälp är så är det dags att hitta just rätt flyttfirma i Luleå! Då kan det vara bra att be om prisförslag från olika firmor, på så sätt får du en aning om vad priserna ligger på och välja ett pris som passar din budget. Glöm inte heller bort att nyttja RUT-avdraget!

Be även om råd från omgivningen, på internet eller i din umgängeskrets. Har de tips på en flyttfirma i Luleå som de har varit nöjda med sedan tidigare? Man vill såklart känna sig trygg med att de som ska göra jobbet har erfarenhet av arbetet sedan tidigare och gör det på ett säkert och respektfullt sätt. Det är ens personliga ägodelar av värde som man vill ska hanteras varsamt utan att skador uppstår.