Grundläggande städtjänster är det enklaste och billigaste alternativet. Det kräver färre arbetstimmar av städbolaget, vilket gör att det kan vara ett alternativ för det mindre företaget. Om det inte finns rum i budgeten för mer utförliga städtjänster kan du låta dina medarbetare ansvara för sina egna skrivbord och anlita en städfirma för övrig kontorsstädning. Det finns många städbolag som specialiserar sig på enklare kontorsstädning i Stockholm.

Mer utförlig kontorsstädning kräver av naturliga skäl mer tid och arbetskraft, vilket ger en annan prisbild. Om du på regelbunden basis tar emot kunder på kontoret och/eller anordnar möten och andra tillställningar, kan det vara en god idé att lägga ut hela städjobbet till en städfirma. Städfirman ansvarar då för allt från grundläggande kontorsstädning till rengöring av kök, städning av konferensrum och desinfektering av dörrhandtag.

Tjänster inom kontorsstädning i Stockholm

När ni för första gången tar hjälp av en extern aktör för kontorsstädning i Stockholm kan det krävas en mer ingående städning. Därefter räcker det ofta med att underhålla städningen, men den initiala kontorsstädningen kräver ofta flertalet städare och ett större antal arbetstimmar. Att rengöra kontoret på djupet är väl värt den initiala kostnaden för företaget. Detta då städfirman rengör hela kontoret och får lokalerna att kännas som nya.

Ytterligare tjänster inom kontorsstädning i Stockholm

Utöver ovan nämnda tjänster kan du beställa ytterligare tjänster av din städfirma. Några exempel på sådana är att golvboning, mattrengöring och fönsterrengöring. Dessa tjänster är ofta tillvalstjänster, vilket innebär att deras prissättning är oberoende av ditt vanliga städprogram. Anledningen till detta är att de bara behöver utföras då och då. Om din städfirma mot förmodan har klumpat ihop alla tjänster i sin offert kan det vara bra att be dem specificera alla tjänster separat. På så sätt vet du vad du betalar för om du skulle vilja lägga till eller ta bort vissa tjänster vid ett senare tillfälle.

Om du vill att din kontorsstädning i Stockholm ska vara grön (miljövänlig) är även det ett tillval. Många städfirmor ägnar sig inte åt miljövänlig städning, medan andra är delvis gröna och endast ett fåtal städbolag verkligen erbjuder gröna tjänster inom kontorsstädning. Om detta är viktigt för dig bör du välja till detta alternativ.