Massage i Stockholm är bra för både kroppen och sinnet. Välbefinnandet är extra viktigt att ta hand om i den stressiga värld vi lever i. Det finns dock olika sorters massage i Stockholm, ämnade för olika saker. Bland annat besöker vissa massösen för att lösa upp muskelknutar och för att bli av med smärta i ryggen och axlarna. Andra besöker särskilda massöser för att få andra typer av massager, bland annat ayurvedisk massage.

Ayurvedisk massage är en av alla traditionella massageformer som djupbehandlar kroppen. Man använder varm olja för att mjuka upp och värma huden. I många fall används även aromaoljor, oljor med olika dofter. Detta stimulerar sinnet på ett annat sätt. För den som söker efter en avkopplande och behaglig massage i Stockholm är ayurvedisk yogamassage perfekt. Många som lider av sömnproblem, depression eller utbrändhet, kan dra stor nytta av den här sortens massage. Anledningen är att massören eller massösen har en otroligt uppmärksam beröring och vet exakt vart hen ska massera för att lugna kroppen och göra dig avslappnad. För den som lider av mental ohälsa så kan sådana behandlingar vara ett ögonblick för kroppen att koppla bort från vardagens problem och ångest. Det blir nästan som en meditation under massagen.

Tyst och stilla massage i Stockholm

Traditionella massageformer som ayurvedisk massage utförs i regel i tystnad. Det ges då en chans för personen som blir masserad att verkligen komma till ro och försöka nå sitt inre. Det kan även vara möjligt att få musik spelad under tiden, till exempel något lugnt och stillsamt. Om man jämför ayurvedisk yogamassage med andra typer av traditionella massageformer, är den stora skillnaden den lätta beröringen du får under ayurvedisk yogamassage. Massagen är rytmisk och lätt och täcker hela kroppen, från huvud och ansikte hela vägen ned till fötterna. Några av de många fördelarna med en ayurvedisk massage är bland annat ett starkare immunförsvar, förbättrad sömnkvalitet, smärtlindring och en bättre matsmältning. Med andra ord kan du uppleva stora hälsofördelar både utanpå huden men även inuti kroppen. Oavsett du om tror på kroppen som ett holistiskt system eller inte så kan detta vara ett sätt att återställa kroppen från en del obalanser.