Som webbutvecklare har man en väldigt eftertraktad färdighet. Att arbeta inom IT och teknik är i sig smart för framtiden eftersom allting blir mer digitaliserat. Om inte allting redan finns på nätet så kommer det till slut att göra det. Tech sektorn växer så fort att poolen av tillgängliga anställningsbara personer inte hänger med. Det saknas webbutvecklare för tillfället i världen. På flera arbetssidor kan man se att det är så högt som det femte mest eftertraktade yrket, det finns tusentals av arbetsmöjligheter för någon som väljer att satsa på en framtid inom webbutveckling.

En lovande arbetsmarknad för webbutvecklare

Inte nog med att det finns massor av lediga positioner inom branschen. Det leder i sin tur till att det blir konkurrens om de bästa webbutvecklarna på marknaden och då leder det till höga löner. I Sverige ligger normallönen någonstans mellan 33,000 kr – 43,500 kr i månaden. Det är väldigt bra med tanke på den korta utbildningstiden som krävs.

Ytterligare förmåner är att yrket är brett. En webbutvecklare kan få arbeta med hemsidor, appar, handelssystem, webbplatser m.m. Får även möjligheten att jobba med nya olika projekt från gång till gång. Med grupper som jobbar mot gemensamma mål. Sitter med i kundmöten och får samarbeta med marknadsföringen, projektledare och programmerare. Det är ett kreativt arbete där man får chansen att skapa och designa. Arbetar självständig och i grupp.

Jobba var du än befinner dig

I flera företag blir det allt vanligare att utvecklare kan jobba på distans. Att arbeta på distans öppnar upp en helt ny värld av möjligheter. Verktygen som behövs är en laptop och en internetuppkoppling. Alltså går det att kontrollera sina egna arbetstimmar och arbetsplatser. Det underlättar en vardag där allting ska klaffa med barn, hobbies, motion, vänner, laga mat osv. Eller så går det att förverkliga drömmen om att resa och tjäna pengar samtidigt. Sitta och koda på en paradisstrand under palmer med utsikt över havet. Som webbutvecklare går det att frilansa i princip överallt.

Yrket webbutvecklare i korthet

  • Lediga arbetstider
  • Ljus framtidsutsikt
  • Bra betalt
  • Kreativt arbete
  • Varierande uppgifter
  • Frihet
  • Eftertraktad karriär

Är detta något man önskar så är det bara att söka sig mot detta yrke. Generellt så ser framtiden för duktiga webbutvecklare väldigt ljus ut!