Vilken redovisningsbyrå passar dina behov?

Om en redovisningsbyrå ska anlitas bör man först och främst fundera på vilket behov som finns. Därefter kontakta ett par byråer för att jämföra deras tjänster. Många företag har samma byrå år efter år och då tjänar man på att göra ordentlig research och planering innan de anlitas, vill du gå på vår rekommendation är redovisningsbyrån.nu en välrenommerad redovisningsbyrå.

Ska den vara lokal?

För vissa är det viktigt att sin redovisningsbyrå i närheten så man lätt kan lämna in papper, diskutera lösningar och träffas ”ansikte mot ansikte”. Är det viktigt bör du söka något lokalt företag som inte ligger allt för långt bort från ditt företag.

Har du företag i Stockholm kanske det inte räcker med att söka upp en redovisningsbyrå var som helst i Stockholm. Det kan ta lång tid att ta sig genom staden vid rusningstrafik och kollektivtrafiken når inte överallt. I detta fall är det bättre att smalna av sin sökning och exempelvis försöka hitta en byrå i Solna, Kista eller annan stadsdel i Stockholm.

Hur mycket vill du göra själv?

Nästa steg är att avgöra hur mycket du vill göra själv kring bokföring och redovisning. Det finns en rad olika tjänster som underlättar bokföringen och som därmed pressar priset från redovisningsfirman. Bland annat går det att koppla bankkonto mot bokföringen så att bokföring sker automatiskt. Det är även möjligt att använda appar för att bokföra kvitton genom att ta kort på dem.

Diskutera med din redovisningsbyrå kring vilka tjänster som ni kan göra själva och vilka byrån bör ta hand om. Men det handlar inte bara om vad ni kan göra utan även vad ni har tid och ork att göra. Ibland kan det vara skönt att betala ett högre pris för att slippa redovisningen helt och hållet.

Det finns även företag i Stockholm som helt och hållet bygger sin tjänst på en molnbaserad service där kunden förväntas göra det mesta av bokföringen och företaget enbart är support.

Vilka andra tjänster ingår?

Önskas enbart redovisning eller även fakturatjänster, fakturaköp, finansiering och andra ekonomiska tjänster? Det kan vara smidigt att ha alla tjänster på ett och samma ställe. Det brukar även pressa totalkostnaden då paketlösningar brukar gå att hitta. ’

Vad kostar det?

Det är inte helt lätt att jämföra olika redovisningsbyråer gällande pris. En del tar betalt per timme, andra per verifikation. Andra kan vara billiga under löpande redovisning men sedan ta igen det på dyrare årsbokslut. Leta framförallt efter en byrå som möter de behov som finns hos företaget. Därefter kan priserna jämföras – om det är möjligt.