I en undersökning utförd av branschorganisationen Fondbolagen uppgav 47 procent av de tillfrågade att de aktivt valt PPM-fonder snarare än förlitat sig på den förvalda fonden AP7 Såfa. Denna siffra stämmer dock inte överens med verkligheten då inte mer än 5,2 procent av svenska pensionssparare och pensionärer enligt Pensionsmyndigheten är aktiva. Enligt myndigheten är det blott 360 000 personer som byter fonder. Samtidigt visar statistiken att de som är mest aktiva när det gäller att byta fonder är de som lyckas bäst.

Pensionssparare får bäst avkastning med PPM-förvaltning

Ett lysande exempel på detta är Björn Berg, en pensionär som i en intervju i en kvällstidning berättar hur han har lyckats få ut mer i pension än vad han fick i lön. Hans strategi går ut på att satsa på endast en fond istället för fem, vilket är det maximala antalet fonder man kan välja på fondtorget. Han är väldigt aktiv och ägnar en kvart till en halvtimme varannan dag åt att följa marknaden. Därefter loggar han in på sina sidor på Pensionsmyndighetens webbplats och ser vilka fonder som för tillfället har den högsta värdeutvecklingen, och väljer en av dessa.

Björn tjänade mot slutet 30 000 kronor i månaden när han arbetade, men som pensionär får han ut mer än 35 000 kronor i månaden. En stor del av detta kan tillskrivas PPM-systemet. Björn tycker det är synd att inte fler pensionssparare är aktiva och gör självständiga val i premiepensionssystemet. Själv gör han allt för att maximera avkastningen på sina PPM-pengar. Med en avkastning på 21 procent det senaste året är han på god väg.

Du som själv inte har det intresse, det kunskap och den tur som faktiskt krävs för att maximera avkastningen på PPM-kapitalet behöver inte misströsta. Med Advisors PPM-förvaltning ges du goda möjligheter till en hög avkastning på ditt PPM-konto. Advisor har tagit fram en strategi som har resulterat i en avkastning på cirka 10 procent per år under de 17 år som premiepensionssystemet har funnits. Detta har åstadkommits genom en kombination av en långsiktig sparhorisont och möjligheten att snabbt agera vid behov.