Digital marknadsföring i all ära men fysiska produkter är både uppskattade och effektiva när det gäller att göra reklam sig. Köper man dessutom in smarta och kvalitativa produkter som håller under en längre period kommer man ha gratis reklam en lång tid framöver, som brukas av både personal inom företaget och alla kunder. Spridningen blir stor och kännedomen om varumärket ökar, samtidigt som det är fina och omtyckta presenter.

Presentprodukter till personal

Det är alltid uppskattat med presenter från arbetsgivaren. Väskor, jackor och förkläden är exempel på populära produkter som ofta används flitigt och passar bra när du ska ge julklappar eller jubileumsgåvor till personalen inom företaget. Även vinkaraffer och glas kan enkelt förses med företagsloggan och oavsett vilka produkter du väljer att profilera kommer de bidra till företagets marknadsföring.

Give-aways till dina kunder

Att ha ett lager med gåvor och give-aways är ett bra sätt att sprida sitt varumärke. Skicka med en penna vid mötets slut och ha alltid en skål med företagsgodis på skrivbordet. Vid speciella tillfällen kan man ge ut USB-minnen, T-shirts, reflexer, vattenflaskor eller något annat roligt som man tror att kunderna kommer uppskatta.

Ska man delta i mässor eller andra företagsevent är det givet att ha profilprodukter att dela ut till alla som stannar till och pratar en stund, det kommer garanterat göra att varumärket fastnar på besökarnas näthinnor. Med enkla medel kan man nå ut till många människor och kostnaden för ett gäng pennor eller kepsar är liten om man ser till hur mycket reklam och nytta produkterna faktiskt kommer göra.

Arbetskläder ger ett professionellt intryck

Det är ingen självklarhet att personalen inom ett företag bär arbetskläder med den egna loggan på men även det är ett bra sätt att marknadsföra sig. Jobbar personalen ute hos kund, till exempel hantverkare, ger det ett professionellt och tryggt intryck om arbetaren bär profilkläder. Kunden vet då med säkerhet vilket företag som utför jobbet samtidigt som de kommer göra reklam för sig var de än befinner sig. Att erbjuda profilkläder till personalen ger också en känsla av samhörighet för de som arbetar och det syns tydligt att de tillhör samma team.

Även om profilprodukter i första hand handlar om att göra reklam för företaget så kommer det också att stärka relationen bland kunder och personal. Den kostnaden man investerar i profilprodukter ger många fördelaktiga vinster och är både en effektivt och uppskattad marknadsföringsmetod.